Categories
Jalkapallossa ei ole kyse elämästä ja kuolemasta, mutta se on korkeampaa kuin elämä ja kuolema
30 May

Jalkapallossa ei ole kyse elämästä ja kuolemasta, mutta se on korkeampaa kuin elämä ja kuolema

Jalkapallon voidaan sanoa olevan maailman kunniallisin peli, ja se liittyy suoraan maan kunniaan. Viime vuosina maailmassa on käyty sotia, jotka ovat vaikuttaneet myös joihinkin jalkapallokulttuureihin. Heidän joukossaan kuuluisan Valioliigaseuran Chelsean kohtalo on muuttunut merkittävästi kansallisten etujen vuoksi. Tällä hetkellä tämän Chelsea Jalkapallo fanipaita Lapsille merkitys on myös muuttunut jossain määrin ja vanhat pelaajat ovat ilmoittaneet lähtevänsä.

Liigan mestaruuden äskettäisessä juhlassa entinen Chelsean pelaaja Hakim Ziyech esiintyi palkintoseremoniassa Palestiinan lippua yllään. Lähi-idän maasta kotoisin olevana pelaajana Hakim Ziyech tunsi syvästi, että sodan tuoma katastrofi oli paljon traagisempi kuin jalkapallo-ottelun voitto tai tappio. Ehkä jalkapallo-otteluissa ei ole kyse elämästä ja kuolemasta, mutta sodat liittyvät suoraan liian monen ihmisen elämään. Monien ihmisten silmissä jalkapallon kunnia on enemmän hengellinen usko. Heillä on luonnollisesti rohkeutta mennä eteenpäin sillä hetkellä, kun ihmiset pukevat Jalkapallo fanipaita Lapsille päälle.

Kauan sitten oli sanonta: Jalkapallossa ei ole kyse elämästä ja kuolemasta, mutta se on korkeampaa kuin elämä ja kuolema. Rauhallisina aikoina ihmiset tavoittelevat henkistä toimeentuloa, ja sodan tullessa fyysinen kidutus on pääasia. Hakim Ziyech toivoo, että maailma voisi elää rauhanomaisesti rinnakkain ilman sotaa. Jalkapallolla ei ole mitään tekemistä politiikan kanssa, mutta se on elämän ja kuoleman yläpuolella. Tule Palestiina!