Categories
Atalanta katkaisee Bayer 04 Leverkusenin tappioputken
23 May

Atalanta katkaisee Bayer 04 Leverkusenin tappioputken

Bayer 04 Leverkusen ei pystynyt jatkamaan 51 ottelun tappiota, koska se hävisi Atalantalle 0-3 Eurooppa-liigan finaalissa. Atalantasta tuli tällä kaudella ainoa Serie A:n joukkue, joka on voittanut mestaruuden Euroopan kilpailuissa. Kukaan ei ehkä uskonut, että puhdas ottelu päätti Bayer 04 Leverkusenin lyömättömän ennätyksen. Ennen pelin alkua fanit olivat yhtä mieltä siitä, että Bayer 04 Leverkusen voi helposti voittaa Atalantan, mutta yllättäen lopputulos oli täysin erilainen.

Kuten sanonta kuuluu: Kuinka joukkue, joka pääsee liigafinaaliin, voi olla heikko joukkue? Tulokset ovat siis arvaamattomia. Tällä kaudella tämä Bayer 04 Leverkusen pelipaidat on kuitenkin luonut upean voittamattoman ennätyksen Bundesliigassa, joka on myös liigan historian ensimmäinen ennätys. Harmi, että Bayer 04 Leverkusen hävisi tässä finaalissa, muuten he olisivat saaneet tehdä superennätyksen olla voittamaton kaikissa kilpailuissa.

Lopullinen voitto teki myös tästä Atalanta pelipaidat hienon hetken. Kolme vuotta sitten Atalanta eteni Mestarien liigan puolivälieriin, mutta valitettavasti se ei edennyt välieriin. Tänään tämä joukkue ei ole vieläkään luopunut mestaruudesta. Atalanta voitti Bayer 04 Leverkusenin, joka on tämän kauden suurin synkkä hevonen, ja voitti Eurooppa-liigan mestaruuden. Tämä on toinen edustava mestaruuskunnia Atalanta-joukkueen historiassa, ja se on heille erittäin arvokas lahja.